Over M O C C O

De eigentijdse stijl van onze handgeweven hamamdoeken laten een combinatie zien tussen design en traditie.

De eigentijdse stijl van onze handgeweven producten laten een combinatie zien tussen design en traditie. Wij vinden het belangrijk producten aan te bieden die gemaakt zijn van de beste materialen en kwaliteit. Je kunt MOCCO herkennen aan een subtiel kleurenpalet, gespecialiseerde weeftechnieken en ingetogen ontwerpen.

In de Turkse baden worden hamamdoeken gebruikt als onderdeel van het badritueel. Dankzij hun fijne structuur en mooie prints hebben zij nu meerdere functies. Onze sneldrogende hamamdoeken zijn perfect voor het strand en het zwembad als een handdoek of pareo. Neem ze mee op al je reizen! Ook voor yoga, de sauna of als sjaal zijn ze zeer geschikt. Binnenshuis als decoratieve plaid voor uw bank of tafel en in de badkamer. Laat uw verbeelding spreken!

De hamamdoeken zijn gemaakt met grootste zorg en ambachtelijkheid op traditionele weefgetouwen met technieken die eeuwen teruggaat. Dit geeft onze producten hun zachte textuur en absorberend vermogen.Wij vinden het belangrijk hamamdoeken aan te bieden die gemaakt zijn van de beste materialen. Je kunt MOCCO herkennen aan een subtiel kleurenpalet, mooie gespecialiseerde weeftechniek en ingetogen ontwerpen. Ontdek de zachtheid en de veelzijdigheid van deze hamamdoek.

De voordelen van Hamamdoeken
Een hamamdoek is een grote dunne en sterk handdoek die we vooral kennen uit Turkije, als onderdeel van het badritueel. Een hamamdoek is platgeweven, heeft een handgebonden rand en is meestal gemaakt van Turks katoen. De doeken zijn vaak kleurrijk, maar het belangrijkste voordeel is dat het materiaal goed absorbeert en heel snel weer droog is. Door het absorberende katoen zijn ze prima als handdoek in de badkamer te gebruiken.

Ze nemen goed vocht op en ze zijn vooral in een mum weer droog! Onze hamamdoeken zijn perfect voor gebruik op het strand, tijdens het sporten, tijdens een picknick of neem hem mee op al je reizen. Het neemt vijf keer minder plaats in dan een reguliere badhanddoek. Ze wegen bijna niets. Niet alleen handig op reis, maar ook prachtig om te zien!

Ambacht en Trends
M O C C O ™ is een label waarin ambacht met design en kleurtrends wordt gecombineerd. Het draait om authentieke ontwerpen die met de hand worden geweven van natuurlijke materialen zoals katoen en bamboe. De doeken worden gemaakt op oude weefgetouwen en niet met machinale weefgetouwen. Het belangrijkste verschil van de hamamdoek in vergelijking met moderne automatische weefgetouw geproduceerde stof is de unieke zachtheid. Ze absorberen ook veel meer vocht. De traditionele weefmethoden voor de productie is ook de enige manier om dit resultaat te krijgen. Elke weefmachine kan maar 15-20 hamam handdoeken per dag maken.”